Hoi! Ik ben Dagmar,

Dierenfysiotherapeut & (ruiter)fysio
"putting 7 years of education to good use"

De opbouw naar deze baan is er eentje die een hele tijd geleden is begonnen. Zo heb ik tijdens een schoolopdracht zo'n 15 jaar geleden al de naam van mijn bedrijf bedacht. Ik ben opgegroeid naast de bakrand en op (international) eventing concours. Hier ervaarde ik voor het eerst het spektakel en avontuur dat ruiters samen met hun paarden beleefde, keek ik toe hoe mijn vader paardrijles gaf en hoe onze Jack Russell er achteraan holde. Ik kon paardrijden voordat ik kon lopen, gelukkig heb ik dit nooit verleerd. 

Mijn liefde voor dieren, buiten zijn en bewegen is er zeker met de paplepel in gegoten. (Top)sport is een groot onderdeel van mijn jeugd geweest. Toen wij naar Zuid-Afrika verhuisde is deze liefde voor alles wat leefde, de natuur en actief zijn alleen maar gegroeid.

Ik had op jonge leeftijd bedacht dat ik dierenarts wilde worden, maar opereren en prikjes geven leek mij toch niet alles. Ik wilde deel uitmaken van het revalidatieteam. Zo kon ik paarden en honden begeleiden naar wedstrijden, pijnvrij leven en toch lekker de hele dag met beestjes bezig zijn. Toen ik met Nanda Dierfysiotherapie tijdens een zomervakantie in Nederland mee liep bedacht ik dat dit de richting was die ik op wilde gaan. Dus een paar jaar later, nadat ik mijn middelbare school had afgerond in Zuid-Afrika, heb ik mijn koffer ingepakt en ben ik op het vliegtuig naar Nederland gestapt.

Fast-forward een paar jaar: Het is me allemaal gelukt. Ik werk nog steeds als humaan fysio in Utrecht en haal hier ook nog veel plezier uit, ik help iedereen graag! Hiernaast kan ik de nieuwste ontwikkelingen en kennis binnen de humane fysiotherapie goed volgen en toepassen bij de dieren. Na mijn afstuderen in 2018 ben ik in 2019 begonnen met de opleiding tot Dierenfysiotherapeut. Nu mag ik mezelf inmiddels ook al een paar jaar mengen tussen deze vakprofessionals, en wat hebben wij toch een mooi beroep!

Mijn doel is altijd om zowel mens als dier beter, met meer plezier en minder pijn te laten bewegen. Daar wordt iedereen toch blij van. Zij het een (top)sport combinaties, de recreatieruiter en -paard, jachthonden, agility en canicross lopers, huishonden of ouder wordende honden, of dieren die minder lekker in hun vel zitten, ik vind het allemaal even fantastisch! 

Ik kijk er naar uit om jullie met een glimlach hierin te ondersteunen.

 

Met sportieve en vriendelijke groet,

Dagmar Ouweneel

Dagmar's
Snapshots

"Want het is toch ook wel leuk om te weten wie uw paard of hond aan het behandelen is."

Gemotiveerd, professional, hardwerkend, betrouwbaar, bekwaam & altijd met een glimlach aan het werk

Volg EQUI FIT op Instagram

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.